ავტორიზაცია
რეგისტრაცია
ავტორიზაცია
რეგისტრაცია
დაამატე ობიექტი

ქალაქი

დააგემოვნეთ
ობიექტი
ფასიa
b
გაზიარება

ხინკალი მთიულური

კერძის აღწერა

დაჭერით  ხორცი  და  გაატარეთ  ხახვთან  ერთად. დაუმატეთ  მარილი, მსხვილად დაფქვილი  წითელი  წიწაკა,  ძირა,  იმდენი  წყალი,  რამდენსაც  შეიწოვს  და  კარგად მოზილეთ. პურის  ფქვილი  მოაგროვეთ  გორაკად,  შუა  ადგილზე  ჩააღრმავეთ  და  ჩაასხით  მარილიანი  წყალი.  მოზილეთ  მაგარი  ცომი. დადეთ  ცომი  დაახლოებით  20  წუთი. გააბრტყელეთ  ცომი,  ჭიქით  გამოჭერით  მრგვალ  ნაჭრებად. გამოჭრილი  ნაჭრები  გააბრტყელეთ  თხელ  ფენებად,  დაადეთ  ერთი  სუფრის  კოვზი  ფარში,  გაუკეთეთ  ნაკეცები,  მოუგრიხეთ  თავი  და  ფრთხილად  დატკეპნეთ. ჩაყარეთ  ადუღებულ  მარილიან  წყალში  და  მოხარშეთ.  დროდადრო  აურიეთ,  რომ  ქვაბის  ძირს  არ  მიეკრას.  როდესაც  ხინკალი  ამოტივტივდება,  მზად  არის.



ინგრედიენტები

  • ღორის ხორცი - 300 გრ
  • საქონლის ხორცი - 200 გრ
  • ხახვი - 3 თავი
  • ფქვილი - 500 გრ
  • დაფქული წითელი წიწაკა' - 1/2 ჩკ
  • მარილი - გემოვნებით
  • ძირა - 1/2 ჩკ

გაზიარება
სხვა შეთავაზებები (სულ 103)